1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Produkcia nemeckého priemyslu v júni vzrástla

german flag1Wiesbaden - Nemecký priemysel sa už spamätal z nečakaného májového poklesu. Jeho produkcia v júni znova vzrástla a najstrmšie za päť mesiacov. Vyplýva to z údajov spolkového štatistického úradu Destatis.

Presnejšie, výkon priemyslu v najväčšej ekonomike eurozóny sa v júni zvýšil o 0,8 % v porovnaní s májom, keď po revízii medzimesačne klesol o 0,9 %.

Júnový nárast priemyselnej výroby bol najstrmší za päť mesiacov,  no aj napriek tomu sklamal analytikov, ktorí očakávali, že stúpne o niečo viac, a to o 0,9 %.

Destatis zároveň revidoval smerom nahor údaje za máj, keďže podľa predbežného odhadu sa mala priemyselná produkcia v Nemecku v máji znížiť až o 1,3 %.

Štatistiky tiež ukázali, že nemecký priemysel bez energetiky a stavebníctva zaznamenal v máji rast o 1,5 %, zatiaľ čo výkon energetického sektora sa znížil o 2,7 % a produkcia v stavebníctve klesla o 0,5 %.

Čo sa týka výrobného odvetvia, produkcia tzv. kapitálových výrobkov sa zvýšila o 3,5 % a výroba spotrebiteľského tovaru vzrástla o 1,2 %, ale produkcia polotovarov klesla o 0,7 %.

15.08.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...