1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Produkcia čínskeho priemyslu aj maloobchodné tržby v prvých 2 mesiacoch rástli

chinese flag1Peking - Produkcia čínskeho priemyslu sa v prvých dvoch mesiacoch tohto roka zvýšila viac, ako ekonómovia očakávali, zatiaľ čo tempo rastu maloobchodných tržieb sa naopak spomalilo. Vyplýva to z najnovších údajov čínskeho štatistického úradu.

Podľa štatistík sa priemyselná produkcia v Číne v období január - február 2017 zvýšila medziročne o 6,3 %. Tento výsledok mierne prekonal odhady ekonómov, ktorí počítali s jej nárastom o 6,2 %. A je lepší ako v decembri, keď výkon priemyslu stúpol o 6 %.

Tempo rastu maloobchodných tržieb v druhej najväčšej svetovej ekonomike sa v prvých dvoch mesiacoch tohto roka spomalilo na 9,5 % z 10,9 % v decembri. Analytici pritom odhadovali, že klesne oveľa menej, na 10,6 %.

Okrem toho čínsky štatistický úrad oznámil, že investície do fixných aktív sa v januári a februári 2017 zvýšili o 8,9 % v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška, keď vzrástli o 8,1 %.

Čínsky štatistický úrad zverejňuje súhrnné údaje za január a február, aby predišiel deformáciám spôsobených načasovaním osláv nového Lunárneho roka.

27.03.2017 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...