1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Skupina MOL ukončila v Slovinsku akvizíciu čerpacích staníc Eni

eni-logoBratislava/Budapešť - Skupina MOL ukončila akvizíciu spoločnosti Eni v Slovinsku. Dohodu, týkajúcu sa prevzatia maloobchodnej siete čerpacích staníc Eni, ako aj jej veľkoobchodnej činnosti v Slovinsku, podpísali MOL a Eni ešte minulý rok.

Informoval o tom Anton Molnár, hovorca a riaditeľ podnikovej a marketingovej komunikácie Slovnaftu, ktorý je súčasťou skupiny MOL.

Výsledkom akvizície je podľa Molnára rozšírenie maloobchodnej siete spoločnosti MOL o 17 čerpacích staníc, ktoré posilnilo jej postavenie a zaradilo ju medzi troch najväčších prevádzkovateľov v Slovinsku. Súčasná lokálna sieť 40 čerpacích staníc MOL sa rozrastie aj do iných regiónov krajiny a spoločnosť začne svoje maloobchodné pôsobenie napríklad aj v hlavnom meste Ľubľana. Po uzavretí transakcie plánuje spoločnosť zlúčiť všetky čerpacie stanice v krajine pod značkou MOL.

"Slovinsko je pre nás veľmi dôležitý trh, keďže sa nachádza v tesnej blízkosti našich rafinérií. Prevzatím ďalších 17 staníc sa ešte viac priblížime našim zákazníkom," uviedol viceprezident skupiny MOL pre maloobchod Lars Höglund.

Skupina MOL je medzinárodná ropná a plynárenská spoločnosť s centrálou v Budapešti. Skupina pôsobí vo viac ako 40 krajinách a zamestnáva po celom svete takmer 29.000 ľudí. V súčasnosti má výrobné aktivity v 8 krajinách a prieskumné aktíva v 13 krajinách. Prevádzkuje štyri rafinérie a dva petrochemické závody v Maďarsku, na Slovensku a v Chorvátsku. Skupina MOL tiež vlastní sieť viac než 1900 čerpacích staníc v 12 krajinách strednej a juhovýchodnej Európy.

07.07.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...