1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Irán vyhlásil medzinárodný tender pre ťažbu ropy a zemného plynu

Oil Well6Teherán - Iránske ministerstvo ropného priemyslu na svojej internetovej stránke pozýva zahraničné spoločnosti na účasť na veľkých projektoch v oblasti ťažby ropy a zemného plynu.

Ministerstvo uvádza, že zahraničné spoločnosti majú predložiť svoje prihlášky a ponuky do 19. novembra. Úspešných uchádzačov vyhlási 7. decembra.

Irán pôvodne chcel prideliť kontrakty predovšetkým firmám zo susedných krajín, s ktorými sa delí o náleziská v pohraničných oblastiach. S týmito štátmi má v súčasnosti 28 spoločných projektov v oblasti výskumu a ťažby ropy a zemného plynu. Irán medzičasom upravil modely kontraktov, ktoré umožňujú úplnú náhradu nákladov v priebehu zhruba 20 rokov. Prvú takúto dohodu s miestnou ropnou spoločnosťou podpísal Teherán začiatkom tohto mesiaca.

Irán, ktorý denne vyťaží vyše 3,5 milióna barelov ropy, chce po rokoch izolácie prilákať zahraničné investície a technológie. Najnovší medzinárodný tender je prvý od roku 2015, keď svetové veľmoci zrušili sankcie za sporný jadrový program.

21.10.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...