1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Firmu OKD by mala kúpiť česká štátna spoločnosť Prisko

minerPraha - České ministerstvá financií a priemyslu sa dohodli na spoločnom návrhu riešenia situácie v čiernouhoľnej firme OKD. Za štát by ponuku na kúpu OKD mala podať spoločnosť Prisko.

Na tlačovej konferencii to oznámil nový minister priemyslu a obchodu Jiří Havlíček.

"Kompromis spočíva v tom, že za štát by ponuku malo skutočne podať Prisko, pre nás však bolo dôležité, aby v konečnom riešení bola jednoznačná úloha podniku Diamo," uviedol Havlíček s tým, že Diamo má najväčšie skúsenosti s útlmom baníctva v Českej republike.

V prípade, že takzvané Nové OKD, ktoré by malo vzniknúť, bude utlmovať jednotlivé šachty a nebude mať dostatok zdrojov, prevezme ho Diamo a útlm bude realizovať tento štátny podnik. To je podľa Havlíčka kompromis, na ktorom sa dohodol s ministrom financií Andrejom Babišom.

Havlíčkov predchodca Jan Mládek trval na tom, že OKD prevezme Diamo, čo je spoločnosť, ktorú vlastní ministerstvo priemyslu a obchodu. Naopak, Prisko spadá pod ministerstvo financií. Definitívne prevzatie OKD, ktoré je momentálne v insolvencii, bude Havlíček s Babišom riešiť na vláde.

20.04.2017 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...