1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

ČEZ ďalej expanduje, kúpil jednotku na českom trhu vzduchotechniky AZ Klima

CEZ workerPraha - Česká energetická spoločnosť ČEZ ďalej posilňuje svoj biznis energetických služieb, ktorý prevádzkuje pod značkou ČEZ ESCO.

Najnovšie kúpila od fondu Genesis a minoritných akcionárov dodávateľa vzduchotechniky AZ Klima.

"AZ Klima je v sektore vzduchotechniky jednotkou na českom trhu a má viac než 4000 referenčných projektov. S firmou sme aj pred akvizíciou spolupracovali, pretože vzduchotechnika je oblasť, ktorú zákazníci ČEZ ESCO často riešia," povedal generálny riaditeľ ČEZ ESCO Kamil Čermák.

Vďaka zatiaľ poslednej akvizícii firma ČEZ ESCO, ktorá sa zameriava na služby pre firmy, výrazne posilní. AZ Klima mala vlani tržby 660 miliónov Kč (24,43 milióna eur), čo je zhruba tretina obratu doterajšej skupiny ČEZ ESCO.

ČEZ rozširoval divíziu energetických služieb za posledné roky predovšetkým akvizíciami, za ktoré už vynaložil niekoľko stoviek miliónov korún. Vlani kúpil trojštvrtinový podiel v poskytovateľovi energetických služieb EVČ. Tento rok pridal rovnaký podiel v spoločnosti ENESA, ktorá sa zaoberá energetickými službami so zárukou. Vďaka týmto akvizíciám ovládol energetický koncern český trh s týmto typom služieb.

Tento rok vo februári kúpil inštalačnú a servisnú spoločnosť juwi, ktorú následne premenoval na ČEZ Solární. "Teraz po akvizícii AZ Klima máme pokryté základné portfólio služieb ČEZ ESCO," uviedol hovorca ČEZ Roman Gazdík. Ako dodal, firma sa bude obzerať aj po ďalších akvizíciách, o aké sektory pôjde, ale komentovať nechcel.

14.09.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...