1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Ceny ropy pokračujú v raste, pokus o prevrat v Turecku trhy neovplyvnil

Oil Well6Londýn - Ceny ropy zaznamenali mierny rast a pokračujú tak v trende z konca minulého týždňa.

Trhy na jednej strane podporili pozitívne ekonomické údaje z USA a Číny a slabší kurz dolára a na druhej sa nenechali ovplyvniť vývojom v Turecku, kde sa časť armády z piatka (15.7.) na sobotu neúspešne pokúsila o štátny prevrat.

"Vývoj naznačuje, že pokus o prevrat nemal na trhy prakticky žiadny vplyv," povedal Ric Spooner, analytik zo spoločnosti CMC Markets v Sydney. "Nedošlo k žiadnemu prerušeniu dodávok. Nestalo sa nič, čo by aspoň krátkodobo zvýšilo riziká pre dodávky ropy," dodal. Trhy podporil aj dnešný mierny pokles kurzu dolára oproti košu svetových mien.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v septembri vzrástla do 06.02 h SELČ oproti piatkovej uzávierke o 26 centov na 47,87 USD (43,02 eura) za barel (159 litrov) po tom, ako na záver piatkového obchodovania vzrástla o 24 centov. Za celý minulý týždeň zaznamenala cena Brentu rast takmer o 2 %.

Vzrástla aj cena americkej ľahkej ropy WTI, aj keď miernejšie. Cena WTI s augustovým kontraktom, ktorý vyprší tento týždeň, dosiahla 46,05 USD/barel, čo predstavuje rast o 10 centov. Za celý minulý týždeň zaznamenala rast približne o 1 %.

25.07.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...