1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Prevádzkový zisk koncernu LG Electronics v 1. kvartáli klesol o vyše 10 %

LG Electronics logo1Soul - Juhokórejský konglomerát LG Electronics zaznamenal podľa predbežných výsledkov v 1. kvartáli tohto roka pokles prevádzkového zisku o viac než 10 %, keď výsledky do veľkej miery ovplyvnili vysoké náklady.

Zisk však už piaty rok v rade prekonal za prvé tri mesiace bilión wonov. Navyše, tržby sa zvýšili o vyše 3 % a za 1. kvartál zaznamenali rekord. TASR o tom informuje na základe správy juhokórejskej agentúry Yonhap a portálu RTTNews.

Prevádzkový zisk LG Electronics dosiahol v 1. štvrťroku 1,33 bilióna wonov (909,4 milióna eur), čo medziročne predstavuje pokles o 11 %, uviedla spoločnosť v piatok. Dodala, že za poklesom sú najmä zvýšené náklady na vstupné materiály a silnejúca konkurencia. Na druhej strane, výsledky sú zhruba v súlade s odhadmi analytikov, navyše, je to ďalší 1. kvartál od roku 2020, v ktorom firma zaznamenala prevádzkový zisk nad 1 bilión wonov.

Okrem toho tržby vzrástli o 3,3 % na 21,09 bilióna wonov. To je najlepší výsledok v oblasti tržieb za 1. štvrťrok v histórii spoločnosti.

12.04.2024 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...