1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Novým generálnym riaditeľom ZSSK Cargo je M. Vozár

zssk cargoBratislava - Novým generálnym riaditeľom štátneho nákladného dopravcu Železničná spoločnosť Cargo Slovakia (ZSSK Cargo) je Martin Vozár.

Podľa rezortu dopravy sa 7. júla uskutočnilo na ministerstve výberové konanie na obsadenie funkcie predsedu predstavenstva tejto firmy, ktorý zároveň vykonáva funkciu generálneho riaditeľa.

"Kritériá a požiadavky na obsadenie funkcie predsedu predstavenstva, ktorý zároveň vykonáva funkciu generálneho riaditeľa, splnil a do funkcie bol dňom 7. júla zvolený Martin Vozár," uviedli pre TASR z komunikačného oddelenia ministerstva dopravy. Ako prvý túto informáciu priniesol denník Sme.

Počas predchádzajúcej vlády zastával post šéfa ZSSK Cargo Vladimír Ľupták. Toho ale súčasný šéf ministerstva dopravy Roman Brecely (nominant #Siete) odvolal a vedením firmy poveril Jozefa Pavúka. Ten mal byť šéfom spoločnosti dočasne, do riadneho výberového konania. Na poste však vydržal iba krátko, kým ho Brecely kvôli jeho pôsobeniu v minulosti zase neodvolal.

"Pri výbere Pavúka na post dočasného šéfa Carga sme si, žiaľ, dostatočne nepreverili niektoré významné skutočnosti v jeho profesionálnej i politickej kariére. Túto chybu som sa rozhodol okamžite napraviť," odôvodnil vtedy Brecely.

Pavúk pôsobil v predstavenstve ZSSK Cargo ešte za prvej vlády Roberta Fica (Smer-SD) ako nominant HZDS. Po nástupe vlády Ivety Radičovej ho vtedajší minister dopravy Ján Figeľ (KDH) z funkcie odvolal. Figeľ kritizoval vysoké odmeny dovtedajšieho vedenia ZSSK Cargo, ktoré boli vyplatené aj Pavúkovi.

18.07.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...