1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Apple investuje do čínskeho konkurenta Uberu miliardu dolárov

Apple Logo1Peking - Apple plánuje investovať miliardu dolárov (878,04 milióna eur) do čínskej spoločnosti Didi Chuxing.

Investícia Apple je výraznou pomocou pre firmu, ktorá na svojom domácom trhu zápasí s narastajúcim vplyvom americkej alternatívnej taxislužby Uber.

"Rozhodli sme sa pre túto investíciu z celého radu dôvodov, okrem iného pre šancu získať informácie o určitých oblastiach čínskeho trhu," povedal šéf Apple Tim Cook. Je presvedčený, že investícia sa koncernu vyplatí.

Didi Chuxing, podobne ako Uber, ponúka prostredníctvom mobilnej aplikácie možnosť objednať si vozidlo s vodičom. Obidve spoločnosti tvrdo bojujú o každého klienta a investora a s cieľom získať trhové podiely svojich vodičov nadpriemerne platia. Uber zatiaľ ťahá za kratší koniec, keďže podľa jeho šéfa Travisa Kalanicka stráca v Číne vyše miliardy dolárov ročne. Naproti tomu má Didi podľa názoru expertov väčší trhový podiel a svoje služby ponúka vo vyše 400 mestách.

Miliarda dolárov je zatiaľ najväčšia investícia, ktorú Didi získal a Apple sa tak stal jeho strategickým investorom. Za touto spoločnosťou stoja aj čínske internetové giganty Tencent a Alibaba. Jeho trhová hodnota sa odhaduje na 25 miliárd USD, kým ešte pred rokom išlo o šesť miliárd dolárov.

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...