1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

A.P. Moller-Maersk sa dohodol na kúpe Hamburg Süd

maersk logoKodaň - Dánska lodiarska a ropná spoločnosť A.P. Moller-Maersk oznámila, že sa dohodla na kúpe nemeckej lodiarskej firmy Hamburg Süd, ktorá je siedmym najväčším prepravcom kontajnerov na svete.

Hamburg Süd vlastní 130 kontajnerových lodí a zamestnáva približne 6000 ľudí. Má viac ako 250 kancelárií po celom svete. Vlani dosiahla obrat 6,7 milióna USD (6,30 milióna eur).

Generálny riaditeľ Maersk Soren Skou v tejto súvislosti uviedol, že akvizícia je novým míľnikom v histórii lodnej divízie Maersk Line.

Hodnotu transakcie ani jedna zo strán nezverejnila. Obchod musia schváliť regulačné úrady v Európskej únii, Japonsku, Číne, Južnej Kórei, Brazílii a USA.

A.P. Moller-Maersk dodal, že viac detailov zverejní v 2. kvartáli 2017 a jej cieľom je uzavrieť dohodu o prevzatí nemeckej firmy do konca budúceho roka. V prípade, že ju regulačné úrady schvália, podiel Maersk Line na svetovom trhu s kontajnermi stúpne na 18,6 % zo súčasných 15,7 %.

Hamburg Süd a jej brazílska dcéra Alianca budú aj po prevzatí dánskym konglomerátom pokračovať v činnosti pod svojím menom ako samostatné značky.

Dánsky konglomerát v septembri oznámil, že oddelí svoju lodnú divíziu do energetickej a vytvorí z nich samostatné spoločnosti.

08.12.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...