1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Novartis sa dohodol na kúpe Chinook Therapeutics za 3,5 miliardy USD

NovartisZürich - Švajčiarska spoločnosť Novartis oznámila, že dosiahla dohodu o kúpe americkej biofarmaceutickej skupiny Chinook Therapeutics, špecialistu na liečbu obličiek, za 3,5 miliardy USD (3,25 miliardy eur).

Dohoda, ktorú schválili predstavenstvá oboch spoločností, by mohla zahŕňať dodatočné platby vo výške 300 miliónov USD, ak regulačné orgány schvália niekoľko liekov, ktoré Chinook vyvíja.

Akvizícia Chinook Therapeutics so sídlom v Seattli pomôže Novartisu posilniť vývoj liekov na zriedkavé závažné ochorenie obličiek, ktorý je v záverečnom štádiu.

Transakcia vo forme fúzie novovytvorenej dcérskej spoločnosti Novartisu a Chinooku by mala byť dokončená v druhej polovici roku 2023, uviedol švajčiarsky výrobca liekov vo vyhlásení.

Americká biotechnologická firma očakáva, že vo 4. štvrťroku tohto roku bude mať kľúčový výsledok klinických skúšok z tretej a poslednej fázy vývoja tabletky na liečbu ochorenia obličiek známeho ako IgAN.

Chinook má tiež v štádiu vývoja zigakibart, ďalšiu experimentálnu liečbu IgAN, a plánuje spustiť tretiu fázu testov v 3. štvrťroku 2023.

19.06.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...