1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Novartis prevezme nemeckú firmu MorphoSys, rozšíri tak portfólio onkoliekov

NovartisBern/Berlín - Švajčiarsky farmaceutický koncern Novartis oznámil, že kúpi nemeckú biotechnologickú firmu MorphoSys. Akvizíciou tak rozšíri svoje portfólio onkologických produktov.

Novartis ponúkne akcionárom nemeckej spoločnosti za akciu 68 eur. Celková hodnota kontraktu tak predstavuje 2,7 miliardy eur. Akcie obidvoch firiem išli po otvorení búrz nahor, pričom podstatne viac si polepšili akcie nemeckej spoločnosti. Vzrástli o 15 %, zatiaľ čo akcie Novartisu zaznamenali rast o 0,5 %.

Novartis v poslednom období znižuje náklady s tým, že sa bude zameriavať na menší počet terapeutických oblastí aj geografických trhov. Minulý rok preto aj odčlenil svoju divíziu generických liekov Sandoz.

Kúpou nemeckej biotechnologickej firmy so sídlom v meste Planegg švajčiarsky Novartis získa pelabresib. Je to jeden z najsľubnejších liekov spoločnosti MorphoSys určený na liečbu smrteľných foriem rakoviny, ako je myelofibróza či určité typy uzlových lymfómov. S dokončením celého kontraktu počítajú firmy v 1. polroku tohto roka.

14.02.2024 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...