1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

VW mal problémy v Číne, ale v marci dosiahol lepšie výsledky ako vlani

volkswagen logo3Wolfsburg - Audi má problémy s distribútormi v Číne. Prejavili sa na jeho marcovom odbyte. Ťažkosti súvisia so starými zmluvami a s novým distribučným partnerom. Audi sa však málo darilo v celom prvom štvrťroku.

Predaj jeho vozidiel klesol medziročne takmer o 7 %. Dcéra Volkswagenu (VW) doteraz predávala v Číne tretinu svojich vozidiel.

Vedenie však podpísalo ďalšiu zmluvu s novým partnerom, s čím nie sú spokojní jeho doterajší distribútori. Ich vplyv sa prejavil. Marcový predaj Audi klesol o 19 % na 41.000 vozidiel. Celkovo si ich doma a vo svete minulý mesiac kúpili zákazníci 173.000.

V Spojených štátoch sa VW len pomaly spamätáva z otrasu po škandále dieselgate.

Vedenie koncernu chce zlepšiť situáciu novým SUV. Američanov by mal osloviť zväčšený Tiguan a sedemmiestny Atlas. Jeho vývojári intenzívne pracujú aj na mestskom SUV.

Okrem toho pribudne v ponuke päťsedadlový Atlas, ktorý sa bude montovať v závode VW v Chattanoogu (štát Tennessee).

Šéf VW Nordamerika Hinrich Woebcken očakáva, že nové modely koncernu presvedčia amerických zákazníkov a koncern prekoná dlhšie obdobie sústavneho poklesu záujmu o jeho produkciu.

Volkswagen napriek problémom na dvoch hlavných automobilových odbytových trhoch dosiahol v marci medziročný rast o 2,5 %. Koncern predal takmer jeden milión vozidiel najmä vďaka záujmu o jeho produkcie v Európe.

24.04.2017 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...