1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Volkswagen čelí v USA novým problémom, tentoraz pre hybridné vozidlá

volkswagen logo2Washington - Americká Komisia pre medzinárodný obchod (ITC) začala vyšetrovať nemeckú automobilku Volkswagen a jej dcérske spoločnosti.

Ide o podozrenie, že firmy porušili patenty týkajúce sa hybridných vozidiel, ktoré vlastní americká spoločnosť Paice.

Komisia dodala, že zatiaľ v tejto veci neprijala žiadne rozhodnutie. Prípadný verdikt voči spoločnosti by však pre nemeckú firmu znamenal veľkú ranu, keďže po emisnom škandále s naftovými vozidlami sa Volkswagen snaží v USA presunúť vo väčšej miere do oblasti hybridných áut.

Paice sa snaží presadiť, aby ITC vydala nariadenie, ktorým sa zablokuje dovoz a predaj hybridných vozidiel značiek VW, Audi a Porsche na americkom trhu. Žiadosť podala 15. apríla.

Podobný krok urobila v minulých rokoch aj voči japonskej automobilke Toyota. S touto firmou potom v roku 2010 uzatvorila licenčnú dohodu, ktorá pokrýva 23 patentov. Minulý rok zasa oznámila, že podobné licenčné dohody uzatvorila aj s juhokórejskými automobilkami Hyundai a Kia.

Okrem ázijských automobiliek a najnovšie Volkswagenu firma bojuje aj s automobilkou Ford. O patentové práva sa s americkou spoločnosťou ťahá od roku 2014, ale Fordu sa podarilo docieliť, že niektoré žaloby spoločnosti Paice boli zamietnuté. V ďalších sa na rozhodnutie stále čaká.

26.05.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...