1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Šéf Suzuki odstúpi pre škandál s testami spotreby paliva z funkcie

suzuki-logoTokio - Výkonný riaditeľ japonskej automobilky Suzuki oznámil, že rezignuje na svoju funkciu. Dôvodom je škandál spojený s používaním nevhodných metód testovania spotreby paliva.

Osamu Suzuki (86), jeden z najdlhšie pôsobiacich šéfov v automobilovom priemysle, oznámil, že v dôsledku škandálu odstúpi z funkcie výkonného riaditeľa. Čo sa týka druhej funkcie predsedu správnej rady, v tej zotrvá, nakoľko, ako povedal, nechce nechať zodpovednosť za nápravu na iných.

Suzuki, ktorý viedol spoločnosť takmer štyri desaťročia, priznal, že v posledných rokoch bolo pre neho stále ťažšie mať pod kontrolou všetky aktivity firmy. Podľa neho aj tento fakt mohol prispieť k najnovšiemu incidentu. Odchod z funkcie oznámil aj výkonný viceprezident Osamu Honda, ktorý prevzal zodpovednosť za tím v oblasti výskumu a vývoja. Spoločnosť následne oznámila, že členovia správnej rady vyberú nového výkonného riaditeľa 29. júna na výročnom stretnutí akcionárov, pričom novým šéfom bude niektorý z členov rady.

Štvrtá najväčšia japonská automobilka v máji priznala, že pri viacerých modeloch áut už od roku 2010 používala nevhodné metódy testovania spotreby paliva. Úrady následne minulý týždeň uskutočnili v centrále firmy raziu. Rovnakú raziu pre nesprávne testovacie metódy pri spotrebe paliva uskutočnili úrady v apríli, a to v priestoroch automobilky Mitsubishi. Tá priznala, že už od začiatku 90. rokov minulého storočia používala testy, ktoré neboli v súlade s japonskými predpismi.

15.06.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...