1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Reštrukturalizácia VW bude spojená aj s poklesom počtu zamestnancov

volkswagen logo2Wolfsburg - Závodná rada Volkswagenu (VW) očakáva, že v súvislosti s organizačnou prestavbou koncernu dôjde v ňom aj k poklesu počtu pracovných miest.

Vo vývojových činnostiach, medzi ktoré patrí zdokonaľovanie softvéru, zvyšovanie mobility či carsharing, sa počet pracovníkov bude zvyšovať. Osterloh vylúčil možnosť, že v koncerne dôjde k prepúšťaniu pre nadbytočnosť ľudí. "Môže ich byť ročne 1500, ale aj 2500. Bude to záležať od rozhodnutí zamestnancov odísť do dôchodku, pričom ide o perspektívu desiatich rokov."

Predstavitelia zamestnancov rokujú s vedením o takzvanom pakte pre budúcnosť. Dohoda by mala prospieť slabo rentabilnému základnému závodu VW vo Wolfsburgu, aby dosiahol vyššiu flexibilitu pri organizačnej prestavbe a súčasne dal osadenstvu istotu. Všeobecne sa má objasniť, ako budú výrobné kapacity reagovať na digitalizáciu a alternatívne pohony. Ide o produkty, počet kusov, investície a početnosť osadenstva.

„Sme na dobrej ceste, ale diskutuje sa dôrazne,“ povedal Osterloh o rokovaniach so šéfom značky VW Herbertom Diessom. Manažment však varoval pred pokusom, „aby prehnané ciele prenášal na plecia zamestnancov“. To by mohlo oddialiť skončenie rozhovorov o pakte pre budúcnosť. Možno to bude do konca tohto mesiaca, možno sa to nepodarí.

19.10.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...