1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Investor Martin S. Hauge vstupuje do AeroMobilu, ohlásila spoločnosť

aeromobil logo1Bratislava - AeroMobil, slovenská spoločnosť v oblasti vývoja inovatívnych lietajúcich áut, ohlásila vstup európskeho investora Martina S. Haugeho. Do projektu investoval po tom, čo AeroMobil nedávno predstavil najnovší model svojho lietajúceho auta.

Už v apríli AeroMobil potvrdil investíciu Patrika Hessela, zakladateľa a generálneho riaditeľa spoločnosti c2i (súčasť skupiny LG) na výrobu kompozitných dielov pre automobilový a letecký priemysel. Informovala o tom dnes spoločnosť AeroMobil.

Martin S. Hauge má podľa AeroMobilu dlhoročné skúsenosti ako kapitálový investor. Ako generálny partner pôsobil v spoločnosti Creandum 11 rokov, počas ktorých finančne vstúpil do niekoľkých startupov vrátane spoločností iZettle a Spotify. V minulosti spolupracoval so začínajúcimi firmami v oblasti automobilového priemyslu. Skupine PSA, ktorá vlastní značky Peugeot, Citroën a DS, predal firmu Autobutler. Donedávna bol tiež predsedom spoločnosti Automile, platformy pre riadenie vozového parku.

"Príbeh spoločnosti AeroMobil sledujem už nejaký čas a som presvedčený, že po predstavení komerčne dostupného modelu lietajúceho auta určeného do výroby, je správny čas na investovanie do vízie a stratégie spoločnosti," povedal Martin S. Hauge.

"Sme nesmierne radi, že môžeme privítať Martina S. Haugeho ako nového investora spoločnosti AeroMobil. Jeho vstup dokazuje, že skúsení investori vedia rozpoznať skutočný potenciál nášho projektu," povedal zakladateľ a riaditeľ spoločnosti AeroMobil Juraj Vaculík.

"Dostali sme sa do bodu, kedy je inžiniersky a technologický dizajn kompletný a my sa v našom projekte posúvame ďalej. Je to naozaj dôležité obdobie v tomto novom sektore, kde mnoho ďalších spoločností identifikovalo dlhodobé obchodné príležitosti. Sme však presvedčení, že máme jedinečnú konkurenčnú výhodu. Máme silný tím, ktorý sme dlhodobo budovali. Disponuje hlbokými odbornými znalosťami v oblasti technológií a trhu, ktoré teraz môžeme zhodnotiť," dodal Vaculík.

AeroMobil predstavil svoj komerčne dostupný model tento rok. Spoločnosť predvedie svoje lietajúce auto aj na prestížnej výstave Paris Air Show 19. až 25. júna.

16.06.2017 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...