1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Continental kupuje špecialistu na povrchy Hornschuch

tire factory2Hannover/Weissbach - Výrobca pneumatík Continental posilňuje svoju priemyselnú divíziu formou akvizície špecialistu na povrchy Konrad Hornschuch.

"Týmto dôsledne a trvalo posilňujeme naše globálne podnikanie v oblastiach mimo automobilového priemyslu," povedal šéf ContiTech Hans-Jürgen Duensing. Kúpnu cenu spoločnosti nezverejnili, transakciu ešte musia schváliť protimonopolné úrady.

Skupina Hornschuch vyrába obklady pre interiér vozidiel, fólie či umelú kožu pre nábytkársky a stavebný priemysel. Vlani v štyroch fabrikách v Nemecku a USA zamestnával vyše 1800 ľudí a vykázal tržby 410 miliónov eur. Hornschuch ešte donedávna z troch štvrtín patril investičnému fondu Equistone.

Hornschuch bude integrovaný do dcérskej spoločnosti Benecke-Kaliko, ktorá vyrába prvky automobilového interiéru, napríklad, materiály pre prístrojové dosky, obklady dverí či stredové konzoly.

Continental zamestnáva celkovo 215.000 ľudí a v prvom polroku dosiahol tržby 20 miliárd eur, z čoho 2,7 miliardy eur prišlo od divízie ContiTech.

21.10.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...