1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Číňania investujú do automobilového sektora v JAR takmer 730 miliónov eur

chinese-yuan moneyJohannesburg - Čínska automobilová spoločnosť Beijing Automotive International Corporation (BAIC) investuje okolo 11 miliárd juhoafrických randov (727,38 milióna eur) do nového závodu v Juhoafrickej republike (JAR).

Podobne ako ďalšie automobilky sa usiluje vylepšiť si pozíciu v jednom z najrýchlejšie rastúcich sektorov v najväčšej africkej ekonomike. 

Firma BAIC uviedla, že podpísala kontrakt so spoločnosťou Coega Development Corporation, prevádzkovateľom priemyselnej zóny v prístavnom meste Port Elisabeth, ležiacom v provincii Eastern Cape. Investícia je výsledkom dohôd, ktoré v decembri minulého roka podpísali juhoafrický prezident Jacob Zuma a jeho čínsky náprotivok Si Ťin-pching.

Juhoafrický automobilový priemysel patrí k svetlým bodom miestnej ekonomiky, ktorá momentálne zaznamenáva najslabší rast od recesie v roku 2009. Podporujú ho najmä vládne stimuly, ktoré už prilákali viacero veľkých firiem, medzi nimi Toyotu, Ford a BMW. Ako uviedlo juhoafrické združenie automobilových producentov, sektor má potenciál zvýšiť do roku 2020 produkciu takmer o 50 % na viac než 900.000 vozidiel ročne.

26.08.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...