1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Čína pripravuje veľký nástup výroby vozidiel s elektrickým pohonom

charging e-carPeking – Čína plánuje do roku 2020 v spolupráci so zahraničnými partnermi uviesť na svoj trh niekoľko modelov osobných vozidiel s elektrickým pohonom a autonómnym riadením. Cieľom je začať hneď s masovou montážou vozidiel.

Povedal to Carsten Breitfeld z americkej spoločnosti Future Mobility.

Teraz dominujú na trhu elektromobily amerického výrobcu Tesla. Jeho modelová paleta nie je veľká a ročná produkcia áut pomerne slabá.

Za spoločnosťou Future Mobility stoja okrem iných čínsky technologický koncern Tencent a subdodávateľ Apple Hon Hai Precision Industries.

Breitfeld donedávna viedol tím zameraný na výskum a vývoj áut s elektrickým pohonom v nemeckom koncerne BMW. Spolu s najvýznamnejšími spolupracovníkmi však prešiel do Future Mobility.

Spoločnosť Future Mobility na internete o sebe uvádza, že už viac ako 20 rokov je na špici vývoja technológií mobility a ich aplikácií. Ako kľúčový poradca pôsobí aj v oblasti technológií v zdravotníctve. Spoločnosť pokladá za svoju misiu podporovať silu riešení mobility a s klientmi vytvárať jej strategický realizačný plán, ktorý ich potvrdí ako novátorov dominujúcich na trhu daného priemyselného odvetvia.

22.07.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...