1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Automobilka Opel už pociťuje dôsledky referenda o brexite

opel logo 2Rüsselsheim/Hamburg - Rozhodnutie Britov o odchode z Európskej únie vyvoláva už teraz problémy v automobilke Opel, ktorá je v Nemecku dcérou amerického koncernu General Motors (GM).

V dôsledku slabého dopytu vo Veľkej Británii plánuje vedenie Opela skrátiť pracovný týždeň v závode v Rüsselsheime a v Eisenachu. V nich sa montujú modely Insignia a Corsa pre britský trh. Opel ich tam predáva prostredníctvom automobilky Vauxhall, ktorá je takisto dcérou GM. Donedávna ich v Británii predával viac než na ktoromkoľvek trhu na kontinente.

Hovorca Opela potvrdil správu týždenníka Der Spiegel, že do konca roka budú mať zamestnanci v Rüsselsheime 28 dní so skrátenými zmenami. K Eisenachu sa nevyjadril.

Už na tlačovej konferencii k polročným výsledkom nemeckej dcéry GM jej šéf Karl-Thomas Neumann hovoril o negatívnych dôsledkoch brexitu. Reálnym sa stáva riziko, že sa jej výnosy do konca roka znížia o 363 miliónov eur.

Opel montuje autá aj v Anglicku, ale až 80 % z ich produkcie sa predáva na kontinente. Tento prevoz zvyšuje výrobné náklady.

30.08.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...