1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

50 miliónov slovenských svetiel za 10 rokov ZKW Slovakia

zkw logoKrušovce - Spoločnosť ZKW na Slovensku svetlá pre automobilový priemysel nielen vyrába, ale aj vyvíja, inovuje, testuje a, samozrejme, exportuje. 10 rokov pôsobenia na slovenskom trhu znamená pre spoločnosť neustály rast.

Pôvodom rakúska spoločnosť ZKW oslavuje už 10 rokov svojho pôsobenia na Slovensku. Zámerom bolo vybudovať u nás nielen výrobný závod, ale aj vývojové centrum, čo sa ukázalo ako veľmi dobrý krok. V súčastnosti ZKW koncern pôsobí vo 8 pobočkách v Rakúsku, Spojených štátoch, Indii, Českej republike, Mexiku, Číne a na Slovensku, pričom práve u nás zamestnáva najviac zamestnancov po materskom Rakúsku. Ich počet neustále rastie.
Slovensko disponuje skvelými vývojovými pracovníkmi

Na Slovensku, v závode v Krušovciach pri Topoľčanoch, zamestnáva ZKW Slovakia vyše 2 400 zamestnancov. Množstvo pracovných pozícií predstavuje výrobný segment, súčasťou sú však aj  pracovné miesta v administratíve a v neposlednom rade aj vo vývojovom centre. Posledne menované sú veľmi dôležité, pretože ZKW Slovakia dáva vyše stovke slovenských inžinierov možnosť ukázať, že patria medzi tých najlepších vývojových pracovníkov v oblasti prémiových svetelných systémov. Tím slovenských vývojárov pracujúcich na pozíciách konštruktérov, svetelných technikov, elektronikov, procesných inžinierov, vývojových kvalitárov ap. dokáže vymyslieť úspešné produkty pre klientov spoločnosti, medzi ktorých patria iba tí najlepší: Audi, BMW, Ford, General Motors, Jaguar Land Rover, MAN, Mercedes Benz, Porsche, Opel, Scania, Rolls Royce, Volvo Car, Škoda, Volkswagen, Volvo Truck.

10. výročie v číslach

•    Pre spomenutých zákazníkov ZKW Slovakia počas 10 rokov pracovala alebo pracuje na 82 projektoch, portfólio ktorých predstavujú hmlové svetlomety, ostatné svietenie (interiérové, osvetlenie ŠPZ ap.), hlavné svetlomety a denné svietenie (vzostupne podľa množstva projektov).
•    Brány závodu ročne opustí približne 5 miliónov svetiel, čo za 10 rokov pôsobenia na Slovensku predstavuje neuveriteľných 50 miliónov slovenských svetiel.
•    Samozrejmosťou je, že na túto produkciu spoločnosť využíva spoluprácu s viacerými dodávateľmi. Za 10 rokov svojho pôsobenia na Slovensku pritom ZKW zazmluvnilo viac ako 1 200 slovenských dodávateľov, obrat zo spolupráce s ktorými dosiahol cca. 130 mil. eur. Pre slovenskú ekonomiku je tak spoločnosť významným hráčom nielen ako producent, ale aj ako obchodný partner iných slovenských výrobcov.
•    Od roku 2009, kedy začala spoluprácu so školami, si tu takmer stovka študentov stredných škôl vyskúšala, čo znamená prax v odbore. V nastávajúcom školskom roku 2016/2017 spoločnosť očakáva prítomnosť ďalších 52 stredoškolákov.
•    Spoločnosť začínala doslovne na “zelenej lúke” s 93 zamestnancami, dnes je v nej zamestnaných viac než 2 400 Slovákov.
•    Od svojho vzniku do dnešného dňa preinvestovala spoločnosť viac ako 133 mil. eur do výstavby budov a nákupu nových technológií.
•    Obrat za 10 rokov pôsobenia spoločnosti narástol z počiatočných 4 mil. eur na neuveriteľných 230,74 mil. eur.

ZKW v budúcnosti

Spoločnosti sa podarilo už viackrát budúcnosť predbehnúť, napríklad už v tomto roku vyvíja svetlá, ktoré sa začnú používať približne o 2-3 roky. Neustále sa jej darí predbiehať obchodné plány, a to nielen celosvetovo koncernovo, ale aj na Slovensku, kde dopyt po novom vývoji a produkcii neustále rastie. S tým, samozrejme, súvisí aj neutíchajúci dopyt po kvalifikovanej pracovnej sile, preto ZKW Slovakia úzko spolupracuje aj so slovenskými vysokými školami, kde študentom poskytuje možnosť brigád, exkurzií, realizácie bakalárskych či diplomových prác a, samozrejme, po ukončení štúdií voľné pracovné pozície a vytvorenie medzinárodnej kariéry. V roku 2013 dokonca spoločnosť získala ocenenie udeľované spoločnosťou Profesia.sk RecruitRank. Stala sa tak súčasťou TOP spoločností s najlepšími výberovými procesmi a do budúcna nemieni od nastoleného trendu upustiť, cieľom je stať sa TOP 1 zamestnávateľom v regióne. V apríli 2015 nasledovalo udelenie Osvedčenia o spôsobilosti poskytovať praktické vyučovanie v systéme duálneho vzdelávania zo strany Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory.

“Budeme pokračovať v zameraní na vývoj a výrobu prémiových predných svetelných systémov a inovatívnych LED elektronických modulov pre vozidlá. V nasledujúcich rastových krokoch očakávame zvýšenie obchodných výsledkov o približne 25 % na cca. 916 miliónov eur v tomto roku,” povedal Oliver Schubert, CEO ZKW koncernu. Jasne tak naznačil ďalšie sústredenie sa na LED systémy, ktoré spoločnosť v minulosti veľmi správne identifikovala ako budúcnosť svietenia v automobilovom priemysle a práve aj vďaka tomu sa dostala medzi celosvetových lídrov segmentu

26.08.2016

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...